Велислав Величков е част  от инициатива Правосъдие за всеки и Софийска

...
Велислав Величков е част  от инициатива Правосъдие за всеки и Софийска
Коментари Харесай

Адв. Величков: Един свинар от Маноле иска да си подари за Коледа един панаир

Велислав Величков е част  от самодейност " Правосъдие за всеки " и Софийска адвокатска гилдия. Според него готви се практическо заобикаляне на разпоредбите с апортирането на акциите на община Варна в Пловдивския панаир. Така по този метод освен общините Варна и Пловдив ще бъдат ощетени, само че и цялата страна. Ето цялото му мнение, оповестено в профила му в обществените мрежи.

След " обира на века " КТБ, както го назова един някогашен основен прокурор, май идва ред на " далаверата на Века ". Един свинар от Маноле желае да си подари за Коледа един панаир, но не кой да е панаир, не от тези за кожени палта, дънки и детски дрънкулки, а Пловдивският интернационален панаир, който е запазена марка от десетилетия и част от Международната асоциации на комерсиалните изложби.

Всъщност той го ръководи от над 15 години, с помощта на едно смесено сдружение сред община Пловдив и негово комерсиално сдружение, в което влязоха няколко къщи от Стария град и бяха апортирани общинските акциите на Панаира. Тогава съотношението беше 75:25 % за общината, в този момент е назад - 75:25% за Гергов. " Перфектна договорка в частен интерес ", само че това беше предвидимо, а резултатите от това са забележими в положението на Панаира.

Пловдив няма по какъв начин да направи повече дарове на мастития ляв политик и локален олигарх, по тази причина на ред идва... Варна!? Това е нещо като община Пловдив да придобие дял във Варненското пристанище или корабостроителница, змучи като нонсенс, нали?! Как това се случва на процедура?

Същият национално прочут политик и предприемач, мощно забъркан в тази ситуация " ЦУМ Гейт ", който едвам не докара до дисциплинарно произвеждане по отношение на неговия другар и някогашен основен прокурор, преди години закупи от Варненско общинско дружество по този начин наречената " Дупка " в центъра на Морската столица и с години тя остана просто дупка. В един миг Общината си я изиска, с цел да приведе в що годе порядъчен тип Главната улица, само че с цел да заплати изиска част от дължавните акции в Панаира, които да трансферира на " Пълдин туринвест ", т.е. на Гергов и ги получи, само че неразбираемо за какво тази договорка не стана, а страната извади един 43 милиона лв., с които община Варна да заплати и си получи Дупката.

Така и стана, а с решение на Общинския съвет от 2017 варненци взеха решение вярно да върнат акциите от Панаира на Министерство на Икономиката, само че... кметът не извърши това решение и не върна акциите. Четири години по - късно Гергов, обезпокоен от мощно влошаващото се финансово и имуществено състояние на Пловдивския панаир изиска помощ от община Варна, която да апортира тези 16 милиона акции в неговото сдружение " Пълдин Туринвест ".

Естествено Община Варна няма и няма по какъв начин да име никаква изгода от този апорт в едно сдружение, намиращо се в такова тежко положение. Но най - към този момент няма по какъв начин да апортира нещо, което те има, тъй като тези акции, според решение на самата община би трябвало да бъдат върнати на страната, където им е мястото! НО, откакто заради напрежението от светването на случая в предизборната акция тормози общинарите и те, след преднамерено писмо на министъра на стопанската система, отдръпнаха тази точка от дневния ред през октомври, в този момент потайно и експресно я внасят за първата допустима следизборна сесия този петък, която освен това ще се организира онлайн! Скрито - покрито - тайно, само че отново публично разкрито.

Готви се практическо заобикаляне на разпоредбите на приватизационните покупко-продажби с държавно и/или общинско присъединяване, само че не в публичен, а в частен интерес, безочливо и непосредствено, което ще ощети и страната и община Пловдив, която ще загуби на практика блокиращия си дял в Панаира, и за Държавата, която също ще загуби блокиращата си квота, т.к. там по този начин и не се вкара " златна акция ". Ако това се случи, то ще бъде най - очевидният и обеден обир на общинска и държавна благосъстоятелност и то пред очите на цялата страна. Съизмеримо ще е единствено с аферата КТБ от този век.

И ще бъде доста сериозен тест и тестване пред новата власт, която дава обещание " нулева приемливост " към корупцията и решителна борба с нея. А тук корупцията и търговията с въздействие светят като мълния, колкото и някакви тотално незнайни, само че комфортни за община Варна юристи да размятат решения на Върховен касационен съд отпреди 23 години, които освен това даже не са наложителна правосъдна процедура. Има си всичко - отстъпчив кмет, послушни общински съветници, мастит политик и мощен предприемач, забъркани политици. До сесията на Общински съвет остават три дни.

Тази срамна проява на безочлива безочливост и " легален обир " може да бъде спряна от служебния министър на стопанската система с неотложно искане незабавно държавните акции да бъдат върнати в страната и обезпчение на предстоящ иск със запор на тези акции, в случай че това не се случи, Прокуратурата в отбрана на държавния интерес при практикуване на прословутия " контрол за правда ", който все не го виждаме; Областният шеф на Варна, който да спре осъществяването на Решението, в случай че такова бъде гласувано въпреки всичко и да го отнесе в съда по правомерност.

А през това време е добре новият парламент да образува краткотрайна анкетна комисия по този супер абсурден случай, тъй като е застрашено бъдещета на единствения ни интернационално прието комерсиално ревю и знак на Пловдив. И моного мощно се надявам да не падне и Панаира в някоя политическа договорка около подписващото се съдружно съглашение, в което има за всекиго по нещо ", за Българска социалистическа партия примерно - водачът става вицепремиер и министър, а главният й опозиционен водач си взима един Панаир /спомняте ли си договорката " Марешки " - Конституция против концесия на плажа/ при Баце.

Ако желаеме не да продължи, а да стартира всъщност смяната, то би трябвало да се стартира от цялостното секване на всички тъмни покупко-продажби, с които се обслужват мощни частни ползи. И моментът да се потвърди това е тъкмо в този момент, да забележим!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР